Drömmer du om att flytta till Jämtland? Bo på den vackra jämtländska landsbygden eller kanske i Östersund? Jämtland är ett landskap som har mycket att erbjuda, både natur och fjäll, men också ett blomstrande näringsliv och kulturliv. I Jämtland finns det både fina gårdar och ultramoderna lägenheter.

Hitta din bostad

För att hitta din drömbostad är det smart om du först beslutar dig för vissa kriterier: hur stor bostaden ska vara, garageplats, ute på landet, i ett villakvarter, jättecentralt eller om det är närheten till jobb och skola som är det viktigaste. Det är inte alltid som huset eller lägenheten vi hittar kan uppfylla allt vi önskar, men det är lättare att välja rätt när du har beslutat dig för vad som verkligen är viktigt för dig och för din familj. Gå ut på bostadssajten Boneo för att hitta ditt nya hem. Boneo har bostäder över hela Jämtland och Sverige, och även fina sommarstugor, fritidshus i fjällen samt skogsfastigheter.

Bo på den jämtländska landsbygden

Jämtland har en lång historia. Landskapet har en välmående landsbygd med jordbruk, vattendrag, djupa skogar och mjuka kullar med fält – och fjäll, som den populära skidorten Åre. Det är ett bra ställe för dig som vill bo i Norrland och både ha tillgång till kultur, flyg och ett rikt näringsliv, samtidigt som du känner att du bor ute i naturen. Du kan åka skoter, skidor, ha stora hagar till dina hästar eller köra draghund utan problem. Du hittar fina gårdar till salu på på Boneo. Börja där. När du sedan har beslutat dig för ett par ställen, kontaktar du ägarna för att åka och titta på gårdarna. Men titta inte bara på själva husen utan även på omgivningen, hur stor byn är, hur kommunikationerna fungerar och om det finns vatten och badstränder i närheten.

Bo i Östersund

Östersund är en vital och mysig stad. Eftersom den har flygplats kan du alltid åka till Stockholm eller utomlands. Staden i sig erbjuder både shopping, universitet och kultur. Förutom att den också är väldigt vacker. Välj om du vill bo på Frösön eller i en fin lägenhet i centrala Östersund. Ett tips är att hitta en bostad med utsikt mot Frösön och fjällen. Då kan du leva ett pulserande stadsliv samtidigt som du vaknar upp till en fantastisk utsikt varje dag.