Jämtlands fjällrike är Åre, en anrik liten ort som präglat svensk skidturism under många år. Här bjuds det på ett optimalt utbud av skidåkning, nöje och shopping, vilket gör Åre till en populär skidresort. Faktum är att Åre under säsong har en riktig storstadspuls med sitt stora antal besökare och stämningsfulla miljö.

Vinter- och sommarturism

Åre är en liten kommun i Jämtlands län som räknar med cirka 10 000 invånare. Den storslagna fjällnaturen har skapat utmärkta förutsättningar till skidåkning och turism rent allmänt. Som skidanläggning är det en av Sveriges största och stora summor har investerats i att bygga upp Åres vinterturism. Det bör också nämnas att Åre numera även bjuder in till sommarturism med utmärkta cykel- och vandringsleder.

Sverige och Norge

Under lång tid har Åre fungerat som en naturlig mötesplats för människor från både Sverige och Norge. Med sitt läge vid gränsen till Norge har Jämtland och Åre verkat som en naturlig kommunikationspunkt mellan Sverige och vårt grannland i väst. Du kan till exempel på endast två timmar nå Trondheims flygplats.

Skidområdet

En vintersemester i Åre passar de flesta resenärer. Den som gillar skidåkning har så klart mycket att se fram emot, men även den som helst inte står på skidor. Hotellanläggningarna erbjuder SPA, naturupplevelser och andra trevliga aktiviteter för den som varken åker utför eller på längden. Det alpina området i Åre by drivs av SkiStar området består av över 40 liftar och närmare 90 nedfarter. Här bjuds det på Sveriges högsta liftburna fallhöjd och även högs belägna åkhöjd. Som skiddestination är det Sveriges mest attraktiva anläggning med högst besöksantal per säsong.

Boende och logi

Åre är en högst levande skidresort som erbjuder flexibla upplägg för besökare. Här kan du bo bekvämt på hotellanläggningar med alla faciliteter, men det finns även enklare boenden. Det senare är ett praktiskt och prisvärt alternativ till den som vill fokusera på skidåkningen. Självklart går det även att hyra egen stuga. Antingen via någon av de stora uthyrningsanläggningarna eller via privatperson. Att investera i fastigheter i Åre har på senare tid blivit populärt bland privatpersoner. Priserna ligger högt, men med tanke på skidortens höga omsättning av turister är det allt som oftast en riktigt lönsam investering.

Res till Åre

Till Åre går det smidigt att åka tåg och du anländer mitt i Åre by. Många stockholmare väljer just tåg som färdmedel för att ta sig till Jämtlands fjällpärla. Tågresan från huvudstaden tar cirka sju timmar och den som reser från Malmö får räkna med elva timmar. Föredrar du att köra bil upp till Åre går även det bra, även om det blir många timmars körning. Nationella flyg går även till Östersunds flygplats som inte ligger särskilt långt från skidorten.