Jämtlandstriangeln är en välkänd och väldigt omtyckt vandringsklassiker som passar både nybörjare och vana vandrare. När du vandrar Jämtlandstriangeln går du från fjällstation till fjällstation, vilket gör att du inte behöver bära med dig allt för mycket packning. Du kan avnjuta önskade måltider på fjällstationerna. Något som kan ställa till det när du är ute och vandrar är pollen. Om du har pollenallergi kan du få symptom när du minst anar det eftersom pollensäsongen som pågår från tidig vår till sen höst är oberäknelig. Om du är ute på fjället och får symtom kan det vara bra att ha med dig allergitabletter. En receptfri variant av allergitabletter är Allegra som kan lindra symptom på hösnuva eller pollenallergi. Tabletterna ger effekt redan inom en timme och har effekt upp till 24 timmar.

Vackra vyer

När du ska vandra Jämtlandstriangeln är det perfekt att starta i Storulvån efter en rejäl frukost. Första målet är Sylarnas fjällstation och Sylarnas mäktiga siluett är i blickfånget i princip hela dagen. På Sylarnas fjällstation kan du äta ett gott mål mat, basta och vila inför kommande etapp. Nästa dag går färden mot Blåhammaren. Sista etappen ner till Storulvån är lättvandrad där utför varvas med platt mark. På alla fjällstationer kan du sova gott och de serverar middagar i restaurangerna som dock måste förbokas. Det går att vandra Jämtlandstriangeln och tälta. Det går såklart att vandra det andra hållet också. Total längd är 47 kilometer och det är tre etapper där varje etapps längd är 12-18 kilometer. Det är en väldigt praktfull natur och omgivningarna är väldigt vackra att beskåda.

Vandringstips

När du ska ut och vandra är det viktigt att planera din vandring. En annan viktig sak är att klä dig rätt. Vandringen kommer att bli en mycket bättre upplevelse om du har bra utrustning och kläder. Tänk på att följa markerade leder och anpassa turen efter väderförhållandena. Vädret kan snabbt skifta på fjället även på sommaren.