Jämtland är ett landskap med härlig natur, trevligt folk och en riktigt härlig dialekt! Länet sträcker sig från Sveg till Östersund och Strömsund. I Jämtlands län ligger även populära Åre och Funäsdalen som är riktigt populära vinterresmål för skidor, eller vandringar på sommaren. Jämtland har en bra och fungerande infrastruktur och man planerar att bygga ut kommunikationer och arbetar aktivt med klimatfrågor.

Tillväxt och utbyggnad

I Jämtlands län sker det en hel del utveckling för samhället, men även miljövänlig vindkraft är något man satsar stort på i området. Då Jämtland har Sveriges största vindkraftsparker betyder det bättre arbete för miljön och renare energi till Sverige. Vindkraftsparken lämpar sig bra med sin lokalisering alldeles mellan Strömsunds och Östersunds kommuner. Här blåser vindarna starka och jämna och parken som heter Windpark Åskälen, blir en av Europas mest effektiva vindparker. När det kommer till samhället i Jämtlands orter, är Jämtland ledande när det kommer till satsning på mest utbildade ST-läkare i hela länet. Man ser till att ha en god struktur för att patienter ska ha fasta läkare, samt att arbetsmiljön för läkare inom hela Jämtland ska vara mycket god. Jämtland är ett lovande län för framtiden och äger man en fastighet i Jämtland eller annan plats i Sverige, kan man behöva en professionell teknisk förvaltning som sköter allt juridiskt, tekniskt underhåll och mer därtill!

Jämtland och klimatet

Att klimatet blir allt mer påverkat är något som är högaktuellt och i Jämtland har man ett aktivt pågående klimatarbete i samarbete med Länsstyrelsen. Man ser redan idag ett faktum att om 30 år så kommer inga glaciärer finnas kvar i Jämtlands naturlandskap på grund av den globala uppvärmningen. Miljö- och klimatrådet i Jämtlands län vill satsa på mer fossilfria bränslen, se till den biologiska mångfalden och hur olika verksamheter kan påverka den. Att anpassa ett stabilt samhälle som är väl förberett på klimatuppvärmningen och till exempel en effektiv koldioxidbudget för att leda verksamheter mot tydliga miljömål. Inom hela Jämtland vill man satsa på en ännu mer grön infrastruktur genom till exempel samarbete av föreningsliv, kommuner, företag och olika större och mindre myndigheter.

I hela Jämtlands län går Länstrafiken, LTR, med både lokala bussar eller tåg. Behöver man åka taxi i Jämtland kör företag som DLVRY Taxi Jämtland Östersund, Norra Jämtlands Taxi AB, Taxi Östersund, Kjelles Taxi, Taxi Sveg och även Taxi Kurir AB (som även finns i Stockholm) för att bara nämna några. Reser man med flyg till Jämtlands län, är det till Åre Östersund Airport, Hedlanda Flygplats eller Härjedalen Sveg Airport som flygen går.

Att besöka Jämtland kan vara väl värt om man vill uppleva storslagen fjällnatur, trevliga och varma människor och riktigt god inhemsk mat! När man ändå är på besök i Jämtland kan man passa på att äta Suovas som är lättrökt reninnanlår, eller en riktigt kulinarisk smakupplevelse av källarlagrad getost! Det finns nog heller ingen annan plats där man kan finna Sav, ett unikt mousserande vin gjort på äkta björksav. Jämtland är ett resmål som många kan komma att uppskatta, både liten som stor, gammal eller ung och är dessutom perfekt för camping!