Vår privatekonomi påverkar vardagslivet väldigt mycket. Genom att samla dina lån får du ner räntan och tar ett rejält mentalt kliv för att bli skuldfri. På riktigt. Bland de bästa investeringarna du kan göra för din framtid.

Samla dina lån

Visst har lönen inverkan på hur mycket pengar du har i plånboken, men hur du hanterar dina pengar påverkar än mer. En undersköterska som arbetar med sin ekonomi, betalar undan lån och investerar sina pengar kan i slutändan ha bättre ekonomi än en läkare som köper dyra saker på avbetalning. Du kan få en bra ekonomi oavsett yrke. Att samla dina lån är ett bra första steg för att en dag ha en riktigt stabil privatekonomi. Istället för att du har tre-tio mindre lån, så har du ett stort. Men med lägre ränta. Det blir även ett mentalt viktigt kliv: du tar ditt liv och din ekonomi på allvar. Nstart.com är en ovanlig bank. Deras mål är att du ska bli skuldfri, inte att du ska låna mer pengar av dem. De har hjälpt över 8000 personer att bli ekonomiskt fria. Gå in på nstart.com för att samla dina lån och bli ekonomiskt fri. Har du betalanmärkning? Du får ändå samla dina lån hos Nstart, då deras filosofi är att alla har rätt till en bättre ekonomisk framtid.

Mindre utgifter

Det som är bra med Nstart.com är att du får hjälp och råd hur du ska gå tillväga. Det är viktigt. Vi bombarderas av reklam som vill att vi ska köpa nya saker. Som vill få oss att tro att vi inte duger som vi är om vi inte har senaste mobilen, datorn, bilen eller kläderna. För att få en bra ekonomi måste du minska på dina utgifter. En bra början är att göra en budget. Så att du bara köper saker som du verkligen behöver och har råd med. Gå även igenom dina appar på mobilen och skippa onödiga prenumerationer. För att få mer äventyr och aktivitet i livet bör du rent av säga upp Netflix och andra tjänster som faktiskt bara äter upp din tid.

Mer inkomster i Jämtland

Bättre ekonomi kräver att du ökar dina inkomster. Helst med passiv inkomst och eget företag. Du bör varje månad både spara pengar och investera i aktier. När du investerar i aktier kommer pengar efter att tag att arbeta åt dig. Din tusenlapp blir 1200 kronor, utan att du gjort något.

Det finns många fördelar med att bo i Jämtland, gentemot Stockholm eller Göteborg, när du ska göra din ekonomiska resa. Först och främst är boendet billigare. Du kan äga ett hus i Jämtland utan att det kostar dig skjortan. För det andra är Jämtland ett bra ställe för att öka din inkomster på. Möjligheterna att starta företag är många. Både att starta ett företag som en dag blir din huvudinkomst, men även att starta företag som sidoinkomst. Eftersom många gillar att turista i Jämtland kan du hyra ut rum eller sommarstuga till turister. Ett smart sätt att få passiv inkomst på.