Bosätter man sig i Jämtland kan man spara in en hel del pengar. Framförallt kan man få råd med ett hus som har stor mark. Men precis som i övriga landet gäller det att lära sig hålla på pengarna för att de ska räcka längre. Här kommer några spartips.

Hantverkare i Jämtland

I Jämtland sägs det att hantverkarna är extra duktiga. Hur det nu ligger till med den saken ska jag egentligen låta vara osagt. Men att skaffa sig referenser innan man tar in en hantverkare är A och O. Du vill ju gärna veta vad hen har jobbat med förut. En riktigt bra målarfirma att ta modell efter är https://k3måleri.se som erbjuder många erfarna hantverkare, och till riktigt vettiga priser. Det gäller som sagt att lära sig hålla på slantarna.

Vårda ekonomin

Om du fullt ut ska kunna njuta av den vackra naturen i Jämtland är det viktigt att ha privatekonomin i skick. Det finns inget värre än att gå runt med magont för att slantarna inte räcker till i slutet av månaden. En stor bov är smålån med höga räntor och avgifter. De brukar suga kraften ur de flesta månadslöner. Det är helt enkelt så mycket pengar som går till ränta. Det tråkiga är att räntan inte heller minskar lånet och där sitter du sedan fast tills lånet är avbetalat. Men det finns bot mot detta. Genom att lägga ifrån sig kreditkorten och dra upp ärmarna och ta tag i situationen. Här är en bra steg för steg-guide:

  • Sluta ta nya lån och betala aldrig lån med, ja just det, lån.
  • Betala på alla lån, men fokusera extra pengar på det lån med den dyraste räntan.
  • Ställ upp delmål, exempelvis att ha halverat din skuld innan ett visst datum.
  • Öka dina amorteringar och se räntan minska.

Hur får man pengar över i Jämtland?

I Jämtland liksom i övriga Sverige gäller det att ha ett bra jobb där du kan få en stadigvarande lön. Ofta är bilen ett kär vän i Jämtland när stora sträckor ska tillryggaläggas. Detta kan även vara ett sätt att spara en hel del pengar. Genom att samåka med andra och dela kostnaden kan du halvera dina transportkostnader, ja till och med få dem till en fjärdedel.