Rubriken kanske låter lite lustig, men att starta eget företag i Jämtland är faktiskt en riktigt bra idé. Jämtland är ett relativt stort län, med en area på nästan fem hektar. Men trots det är befolkningsmängden relativt låg, på knappt över hundratusen invånare. Det innebär billigare fastighetspriser, mycket lägre konkurrens relativt till exempelvis Stockholm, samt en hel del natur att njuta av. Inte en så lustig idé nu – eller? För dig som vill komma bort från storstadslivet, och som vill kunna njuta av närhet till vacker natur och skidanläggningar, är Jämtland ett perfekt alternativ. Du får dessutom otroliga fastigheter här för under en miljon kronor. Det här är vad du bör tänka på innan du kommer igång.

Finansiering krävs för ditt nya företag

Om du fått en ny affärsidé, och vill testa dig på att förverkliga den idén i natursköna Jämtland, behöver du förmodligen finansiering. Det är inte lätt att få tag på flera hundra tusen kronor som behövs för att starta eget företag. När du väl samlat ihop nog med pengar för att starta ditt småföretag, kan du börja fundera över ett företagslån för en god start på affärsåret. Med en sida såsom https://www.fakturino.se/foretagslan/foretagslan-smaforetag/, kan du kostnadsfritt och smidigt jämföra olika företagslån. På så vis kan du få ut bästa möjliga ränta samt lånesumma för ditt nya företag.

Att jämföra lån kan spara en hel del pengar

Som företagare är det viktigt att ha stenhård koll på budgeten. Detta är särskilt viktigt i de tidigare stadierna av ditt nya företag. Genom att jämföra olika lån kan du spara rejält med pengar när du tar ut ett företagslån, vilket innebär en mycket bättre start på ditt nya företag. Det sista du vill är att åka ut till Jämtland och få slut på finansiering innan ditt företag verkligen fått fart.

Ta in anställda

Levnadskostnaden är avsevärt lägre i Jämtland jämfört med andra delar av Sverige, exempelvis storstäderna Göteborg eller Stockholm. Det innebär att även lönerna är något lägre, vilket gör det enklare för dig att anställa ny personal. När du väl etablerat företaget och börjat komma igång, är det viktigt att du tar hjälp av arbetsflitig personal. Delegering är otroligt viktigt som egenföretagare.

Njut av din omgivning

Med ditt nya företagslån har du nog fått en rejält bra start på ditt företag. Njut av framgången genom att spendera tid ute i Jämtlands skogar, eller unna dig en fisketur då och då. Under vintern kan du dessutom åka skidor tillsammans med kompisarna eller partnern. Med ett företag i Jämtland har du möjlighet till en bra balans mellan stadsliv och friluftsliv – något som är väldigt bra för den mentala hälsan.

Summering

Att fly från storstadslivet och starta ett företag i Jämtland låter nog som en helt galen idé, men det är inte ett så pass långsökt alternativ som du kanske tror. Det finns flera fördelar med att välja Jämtland som destination. Fin natur, billigare levnadskostnad och billigare personal är bara några av anledningarna till varför Jämtland är ett utmärkt alternativ för dig som vill starta eget.