Oavsett om du redan är boende i Jämtland och vill hitta en ny bostad, är en hemvändare eller vill bli en jämtlänning så är du mer än välkommen att flytta hit. Men det är ju inte bara att flytta, du behöver en bostad först. I det här inlägget får du tips på vad du kan tänka på inför en flytt till Jämtland.

Hitta rätt boende

Att hitta rätt boende är svårt var än du befinner dig i landet. Om du inte har kännedom om Jämtland sedan tidigare kan det vara en bra idé att kolla upp vilka bostadsområden som finns i Jämtlands huvudstad Östersund om du vill bo i stan. Om du istället letar efter ett boende på landet kan du börja med att kolla hur utbudet ser ut. Sedan beror det lite på om du kan vänta med flytten eller om du vill flytta omgående. Det finns en hel del hus till salu, men många är äldre och kräver en del renovering. Det kan till exempel handla om tak som behöver åtgärdas innan du kan flytta. Om du hittat ditt drömboende men du behöver fixa taket innan kan du höra av dig till en takfirma. Ett exempel på en sådan är https://norrmalmsplat.se/ som erbjuder en kostnadsfri offert och har en lång erfarenhet av såväl tak som fasader.

Bra att tänka på inför flytten

När du äntligen har fått tag i ditt jämtländska drömboende och det är dags att flytta så finns det en del saker som är bra att tänka på. Om du kommer söderifrån och inte är van vid de norrländska vintrarna är det värt att investera i en gedigen vintergarderob. Du kommer snart att märka att Jämtlänningar lägger större vikt vid att hålla värmen än att hålla trenden. Vintrarna kan både vara kyliga och snörika.

Förutom att du behöver anpassa dig till klimatet kan du också se din flytt som en möjlighet att rensa undan de saker du inte behöver. Att ha ett lättare flyttlass är något som underlättar vare sig du flyttar över halva landet eller byter bostadsområde. Se till att rensa och organisera dina saker så är de lättare att packa upp sedan när du är på plats. Ge bort eller sälj de saker du inte behöver och lägg pengarna på ditt nya boende.

Att få inreda ett nytt boende tycker många är den roligaste delen av att flytta. Närmsta Ikea ligger i Sundsvall, vilket är minst två timmar bort. Det kan vara bra att ha med i din beräkning när du flyttar till Jämtland. Men det finns inredning och möbelbutiker runt om i Jämtland och du kan handla inredning online.