När det kommer till bilresor i Sverige finns det en mängd saker att göra. Man kan exempelvis åka ner till Skåne och se de vackra slätterna. Man kan också åka till västkusten och njuta av de fina stränderna på sommaren. Men ett av de allra finaste ställena att köra bil till är Jämtland. Således kommer denna artikel gå igenom vad man kan göra i Jämtland.

Ta bilen till Åre

En av de bästa sakerna att göra i Jämtland är att ta bilen till Åre. Att ta bilen dit är ett av de billigaste alternativen i jämförelse till att ta flyget. För att kunna göra detta kan man helt enkelt åka och kolla på begagnade bilar någon vecka innan man åker och därefter köpa en och köra på skidsemester. På så sätt sparar man också en hel del pengar på att köpa en begagnad bil och åka på semester i Jämtland.

Det är även mycket populärt att köra bil i Åre och de närliggande kommunerna då det finns mycket fin natur. Faktum är att Jämtland anses vara ett av de finaste resmålen i hela Sverige och det konkurrerar även med Norge när det kommer till skidåkningen.

Andra skidorter

Förutom Åre så finns det också en mängd andra skidorter i Jämtland. Bland annat så kan man ta bilen till både Vemdalen och Funäsdalen. Detta är skidorter som kanske inte har lika många backar som Åre, men de erbjuder högklassig skidåkning. I vissa fall kan också Vemdalen och Funäsdalen vara lite billigare då Åre brukar va det första valet när det kommer till skidåkning i Sverige. Det kan därför vara bra att hålla utkik på bra erbjudanden online innan man väljer vilken av skidorterna som man tar bilen till.