Ett besök på Jamtli är en upplevelse för de små i alla åldrar. Under årets lopp bjuder museet och anläggningen in till diverse aktiviteter för barn. Vissa event är stående aktiviteter på Jamtlis program, medan andra event är mer unika i sitt slag.

Levande rollspel

Om det är något Jamtli blivit känt för så är det sättet att förmedla kultur och historia. Här kan barn ta del av levande rollspel som inte bara underhållet utan även undervisar om svensk (och jämtländsk) kultur. Det är Jamtli Historieland som bjuder in till den här sortens barnevent och du hittar all information på museets hemsida.

Julpyssel på Jamtli

Från slutet av november kan barn uppleva genuin julstämning på Jamtli. Det arrangeras ett varierat utbud av julaktiviteter för både små och större barn. Här kan barnen till exempel lära sig att baka pepparkakor, höra berättelser om jultraditioner, pyssla och uppleva luciafirande. Det är även möjligt att besöka självaste Tomten som delar ut paket och hälsar på barnen i Lillhärdalsgården.

Som en del av julaktiviteterna på Jamtli arrangerar Länstidningen och Jämtlands läns konstförening utställning av barnens julbilder. Utställningen går att besöka i Jamtli Kafé.